REJSE-OPLEVELSER

AT REJSE ER AT LEVE

Det er et ofte citeret citat af H C Andersen.

Forudsætningen er blot at man kan rejse, fysisk, økonomisk og overskuelighedsmæssigt.

Siden min apopleksi i 2002 har jeg været i Kenya, Middelhavet, Tenerife, og svømmet med delfiner i Israel. Slovenien og Østrig.

De 3 rejser der er beskrevet i foranstående trilogi, beskriver trin i det der er den egentlige rejse.

 

DEN VIRKELIG BETYDELIGE REJSE,

er at jeg flyttede mig fra det sted, hvor jeg sad i mit køkken og ikke kunne overskue at spørge på en rejse, bestille en rejse og slet ikke kunne overskue at pakke og komme til lufthavnen, til at komme til det sted hvor en rejse glippede, og jeg så fandt en kort rejse på tekst tv, købte den på nettet og næste morgen mødte op på rutebilstationen og kørte af sted, se ”en ordentlig en på opleveren”, rejsen hertil er et kvantespring i kognitiv formåen, jo det er virkelig en livgivende rejseAt rejse er også en vej tilbage til livet.

 

       At rejse er at leve sagde H. C. Andersen, men jeg siger, at rejse også er en vej tilbage til livet.

      Når man har mistet nogle kognitive evner heriblandt overblikket og evnen til at planlægge kan man ikke længere selv rejse. Selve rejsen er umulig. Selv en ”enkel” ting som at læse en køreplan kan volde problemer og skal genlæres og forberedelserne er uoverskuelige.

      Hjernesagen arrangerer rejser hvor alle der kommer med ud også kommer med hjem (citat tyvstjålet fra Københavns brandvæsens pionerer).

     Er man så tilknyttet et støttecenter for senhjerneskadede, eller har en støtteperson kan man få hjælp til at få struktureret pakning, papirer, afbestilling af avis se i køreplanen, det være sig papirudgaven eller den elektroniske m. m. Herefter bliver det muligt at se sig om. Efter et vist antal rejser og udarbejdelse af lister, kan man så komme på skinnerne igen.

      Overblikket er til en vis grad kommet igen, og planlægningen igen mulig.

      Jo man er kommet mere tilbage til livet, kan overskue og klare mere selv. (Berlinturen, se at rejse er at leve punkt 3. en ordentlig en på opleveren)

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Annemette Fabritius | Svar 08.10.2013 20.34

kære Jørgen
Også fra Kolt (8.10.13) skal der lyde en kæmpe tak for det inspirerende og livsbekræftende foredrag, du holdt for os "fagproffesionelle"

Anette Starkner | Svar 24.09.2013 17.05

Hej Jørgen
Tusind tak for en fantastisk beretning her på vores kursus i Herning idag Det var en fornøjelse at høre om dine erfaringer og livsmod.

jørgen Meier 07.10.2013 11.17

Hej Anette. Tak for di kommentar, den slags labber jeg i mig, men det er jo de kritiske der gør det nødvendigt at vende skråen og komme videre hilsen Jørgen

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.03 | 09:10

Hej Jørgen. Tusind tak for dit gode og positive foredrag i går på Brørup Sundhedscenter. Jeg var vild imponeret over din kamp for et godt liv.
Tager det til mig

...
25.09 | 08:13

Hej Jørgen man bliver helt stolt når man læser at du har kæmpet dig op fra en kørestol og tros alt ha et nogenlunde ha et godt liv. Tak for en god ferie knus

...
16.11 | 12:24

Hej Jørgen. Vi glæder os til at møde dig og høre din historie her på SOSU Fredericia :) Knus Karina

...
12.11 | 13:38

Hej Camilla. undskyld, du er faldet ud, jeg husker dig ikke og helerikke hvad jeg har lovet at sende Venlig hilsen Jørgen

...
Du kan lide denne side