TRANSPORTMULIGHEDER FOR HANDICAPPEDE

                 OM TRANSPORT

 

        Når man er gangbesværet eller bevægelses handicappet, som jeg er, er der heldigvis mange andre muligheder. Også når man som jeg har afskrevet muligheden for at køre bil selv. Se under kørekort.

 

BUS

        Jeg kan heldigvis selv gå op i en bus, men jeg kan ikke bevæge mig rundt i den når den kører. I de stille timer på dagen kan jeg bruge bybussen, og hvis jeg planlægger at køre fra terminalen, eller en endestation, har jeg også mulighed for at komme op og sætte mig før bussen kører. Har jeg bestilt billet til en X-bus via det regionale trafikselskabs handicapafdeling, venter chaufføren mig, og jeg får tid til at komme ind og sætte mig før han sætter bussen i gang

 

CYKEL

        Kommunen mente at jeg kunne klare mig uden el-crosser, og det er egentlig også korrekt, i stedet lånte jeg en 3 hjulet cykel, men på grund af min venstresidige lammelse, følelsesløshed og manglende stillingssans faldt min venstre fod hele tiden af pedalen. Kommunen fik da monteret en ca. 2-3 kg tung jernklodspedal, som jeg kunne bruge, så længe jeg brugte en dropfodsskinne. Men da jeg lagde dropfodsskinnen virkede pedalen ikke længere.

        Jeg har 4 sønner der alle har haft licens som amatør cykelryttere, så løsningen lå lige for. Kliksko og klikpedaler. Når venstre fod først er klikket fast bliver den siddende, og så kan jeg tage selv lange og ret stejle bakker. Når man vælger denne løsning skal man være opmærksom på at der er flere systemer at vælge imellem, der hver har fordele og ulemper.

        LOOK er nem at klikke på, men meget akavet at gå med tåen er meget høj, og man går på en hård glat plastic klampe. Det vil sige at fod og ben belastes forkert og man glider let og falder.

        CHIMANO, er svær at klikke på fordi isætningen skal være meget præcis, det er svært forenelig med spastiske trækninger, men skoen er meget bedre at gå med, man går på en gummisål med foden i næsten normalstilling.

        TIME har jeg aldrig prøvet, men ud fra klampens udseende tror jeg også at den er svær at styre på plads.

 

        TAXA

        Gennem Kommunen og det regionale trafikselskab, har jeg fået en handicap kørsels ordning, der betyder at jeg 104 gange om året kan køre i taxa til stærkt nedsat pris indenfor et begrænset geografisk område.

        Min rejseveninde kalder det medlidenheds taxa, så jeg har omdøbt det til misundelsestaxa, nogen gange må man slå til for at lukke munden på andre, de vil jo alligevel ikke bytte.

 

        TOG

        Det regionale trafikselskab arrangerer rejser, gerne kombinerede tog - taxarejser, hvor der ved skift er bestilt hjælp til skiftet.

 

        FLY

        Her er det som med tog, ellers se under rejser.

 

        Fordi man er handicappet er man ikke totalt henvist til kun at slide på sin lænestol. Husk dog at ikke 2 handicap er ens

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.03 | 09:10

Hej Jørgen. Tusind tak for dit gode og positive foredrag i går på Brørup Sundhedscenter. Jeg var vild imponeret over din kamp for et godt liv.
Tager det til mig

...
25.09 | 08:13

Hej Jørgen man bliver helt stolt når man læser at du har kæmpet dig op fra en kørestol og tros alt ha et nogenlunde ha et godt liv. Tak for en god ferie knus

...
16.11 | 12:24

Hej Jørgen. Vi glæder os til at møde dig og høre din historie her på SOSU Fredericia :) Knus Karina

...
12.11 | 13:38

Hej Camilla. undskyld, du er faldet ud, jeg husker dig ikke og helerikke hvad jeg har lovet at sende Venlig hilsen Jørgen

...
Du kan lide denne side