HVORDAN KOMMER JEG I GANG?

Det ser ikke godt ud - august 2002

Når man vågner op igen efter en hjernemæssig katastrofe - hvad enten der er tale om en ulykke, betændelse, en forgiftning eller apopleksi (hjerneblødning eller blodprop i hjernen) - vågner man op til en verden, der virker forandret. På et tidspunkt går det dog op for en, at det er mig, der er forandret.

   
    Lammelser, manglende evne til at tale og læse, manglende evne til at aflæse omgivelserne. I det hele taget er der sket utrolig mange ting. Ikke alle tingene kan man registrere fra starten. Nogle skal man oplyses om fra andre, nogle erkender man først måneder til år efter.

    En selv og ens pårørende, står helt på bar mark. Jeg fik en apopleksi, og fik derfor hurtigt brochurer om Hjernesagen, og blev meldt ind der. For andre vil en kontakt til Hjerneskadeforeningen være mere relevant. Begge foreninger har en række oplysende brochurer, der sælges til nedsat pris til medlemmerne. Enkelte kan man være heldig at få gratis på sygehuset.

    Efter den akutte fase på sygehus, bliver man sendt til en genoptræningsafdeling. Under genoptræningsforløbet skal det så afgøres om man skal hjem, eller permanent eller midlertidigt på et bosted med videre - evt. årelang optræning - med henblik på at komme i eget hjem og være selvhjulpen.

    Inden udskrivelsen til eget hjem burde oprettelsen af kontakt til en hjerneskadekyndig sagsbehandler i kommunen være en selvfølge, ligesom kontakt til det regionale eller kommunale hjerneskadeteam, eller støttecenter for senhjerneskadede.

    At hjemsende senhjerneskadede uden disse kontakter er uanstændigt.

   

Allerede 1 mdr. efter kan man se at der er liv bag øjnene

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.03 | 09:10

Hej Jørgen. Tusind tak for dit gode og positive foredrag i går på Brørup Sundhedscenter. Jeg var vild imponeret over din kamp for et godt liv.
Tager det til mig

...
25.09 | 08:13

Hej Jørgen man bliver helt stolt når man læser at du har kæmpet dig op fra en kørestol og tros alt ha et nogenlunde ha et godt liv. Tak for en god ferie knus

...
16.11 | 12:24

Hej Jørgen. Vi glæder os til at møde dig og høre din historie her på SOSU Fredericia :) Knus Karina

...
12.11 | 13:38

Hej Camilla. undskyld, du er faldet ud, jeg husker dig ikke og helerikke hvad jeg har lovet at sende Venlig hilsen Jørgen

...
Du kan lide denne side