HANDICAP POLITISK

DA JEG VAR BLEVET DELVIS KLAR I HOVEDET

        Efterhånden som jeg var vågnet op og var blevet delvist klar i hovedet, begyndte jeg at komme i Hjernesagen, og før jeg vidste af det, var jeg valgt ind i bestyrelsen.  Senere blev jeg opmærksom på parallel organisationen, ”Hjerneskadeforeningen”, der er noget bredere, idet den omfatter alle med en eller anden form for senhjerneskade, hvor Hjernesagen i sit formål er for apoplexiramte. 


     Jeg finder opdelingen i 2 så ens organisationer for absurd, idet en senhjerneskadet person kan have de samme handicaps uanset årsagen til skaden. 

     Snart sad jeg i bestyrelsen af begge foreninger, med formål at arbejde for en sammenlægning af de to. Men det synes mere besværligt end som så; men nogen god grund har jeg endnu ikke hørt. 

     Hurtigt kom jeg også i D.S.I.s (De samvirkende invalideorganisationers) forretningsudvalg i Kolding, med det mandat at arbejde for ALLE handicappede i HELE Kolding kommune. Det vil sige også for dem, der bor i den boligforening hvor jeg bor, trods lokal modstand..


       I 2007 Startede Servicestyrelsen, Muusmann Consult og en række kommuner et udviklingsarbejde ” Den koordinerede sagsbehandler” for at forbedre og strømline sagsbehandlingen på handicapområdet. Med den placering jeg havde i kommunen, kom jeg som bruger med i de indledende undersøgelser der har ført frem til udarbejdelsen af en række redskaber.

     Servicestyrelsen har så afholdt nogle ”endagskonferencer”, hvor jeg har været med som oplægsholder. De tre indlæg har ikke været identiske. Oplæggene har alle indeholdt en præsentation, den almene del om senhjerneskader, nogle eksempler på sagsbehandling og nogle fremtidsvisioner.
Alle delelementerne følger.

     

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.03 | 09:10

Hej Jørgen. Tusind tak for dit gode og positive foredrag i går på Brørup Sundhedscenter. Jeg var vild imponeret over din kamp for et godt liv.
Tager det til mig

...
25.09 | 08:13

Hej Jørgen man bliver helt stolt når man læser at du har kæmpet dig op fra en kørestol og tros alt ha et nogenlunde ha et godt liv. Tak for en god ferie knus

...
16.11 | 12:24

Hej Jørgen. Vi glæder os til at møde dig og høre din historie her på SOSU Fredericia :) Knus Karina

...
12.11 | 13:38

Hej Camilla. undskyld, du er faldet ud, jeg husker dig ikke og helerikke hvad jeg har lovet at sende Venlig hilsen Jørgen

...
Du kan lide denne side