HØJSKOLER

          Via mit ophold på VEJLEFJORD, et optrænings-center for senhjerneskadede kom jeg igen i kontakt med sejler livet.

       

        Jeg har som teenager sejlet juniorbåd på Øresund, senere har jeg roet i de indre danske farvande i 2 og 4 åres inriggere, ganske lidt i kajak og en del i kano om-kring Silkeborg søerne.

        På Vejlefjord skulle vi selv planlægge programmet for en af de sidste uger. Vi var da to der gerne ville prøve at sejle i sejlbåd. Vi havde fundet ud af at der findes en lille sejlbåd, der er specielt indrettet til handicappede.
        Den kan sejles med bare en hånd. Og vi ser at den kan yderligere udstyres med mekanik så den kan sejles med mennesker der er så handicappede at de end ikke har en hånd til deres rådighed. Men tænder og en regu-lator til at puste i kan overtage den ene hånds funktioner.

       

        Ved at færdes i de rigtige kredse, og det går jo af sig selv når man vedkender sig sit handicap og mødes med andre handicappede. Fandt jeg ud af at der findes en højskole der markedsfører sig under mottoet:

 

”EN HØJSKOLE FOR VOKSNE MED SÆRLIGE FORUDSÆTNINGER

 

         Det vil sige at man er handicappet eller evt. er handi-caphjælper eller blot accepterer at omgås handicappede. Skolens grundlægger var lærer og selv spastikker, så alt på skolen er fra starten indrettet på at alle skal kunne fun-gere på skolen, uanset handicap.

        Skolen har forår og efterår almindelige efterskole/ højskolefag. I Sommermånederne har forskellige handi-

 

caporganisationer, i samarbejde med skolens lærerkræf-ter planlagt ugekurser. Et gennemgående fag er sejlads i de før beskrevne minitolvere, eller 2,4 som de rettelig hedder. Nordisk familiebåd og SONAR  er også på programmet.

        Så med min hang til vand er der ikke noget mærke-ligt i at jeg hænger ud på Egmont højskolen 1-2 uger hvert år BRAINSTORM ER OGSÅ PÅ PROGRAMMET,

 

Se dette afsnit. På Egmont fik vi i år også linket

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.03 | 09:10

Hej Jørgen. Tusind tak for dit gode og positive foredrag i går på Brørup Sundhedscenter. Jeg var vild imponeret over din kamp for et godt liv.
Tager det til mig

...
25.09 | 08:13

Hej Jørgen man bliver helt stolt når man læser at du har kæmpet dig op fra en kørestol og tros alt ha et nogenlunde ha et godt liv. Tak for en god ferie knus

...
16.11 | 12:24

Hej Jørgen. Vi glæder os til at møde dig og høre din historie her på SOSU Fredericia :) Knus Karina

...
12.11 | 13:38

Hej Camilla. undskyld, du er faldet ud, jeg husker dig ikke og helerikke hvad jeg har lovet at sende Venlig hilsen Jørgen

...
Du kan lide denne side