KAN HJERNESKADEDE REJSE ALENE

 hjemmesiden  www.ligestillede.dk under Mallorca 2003 skrev jeg om mine betænkeligheder ved at rejse alene og om min tryghed ved at rejse med hjernesagen.

    På de to rejser jeg har været med på - Mallorca 2003 og Tenerife 2004 - har det undret mig at se så man-ge par, hvor den ene var ramt og den anden intakt. Hvorfor rejste de ikke på ”normal” vis?
   
På genoptræning på Vejlefjord i år fik vi kortlagt svage og stærke sider og lærte at kompensere, så vi kan klare os udenom de besværligheder vore skader medfører.
   
Jeg mødte en kvinde, der var ramt anderledes, end jeg selv. Vi besluttede os for at forsøge at rejse som ”almindelige” turister. Vi valgte et krydstogt i Mid-delhavet.
   
Vi fløj til Mallorca, og så startede besværet. da vi skulle have kufferterne i lufthavnen, stod vi ved baga-gebånd 4 i ca. en time - uden at se vore kufferter. Et uniformeret menneske gjorde os opmærksomme på, at vores bagage ville komme ved bånd 14! En lille detal-je der ikke er let at gennemskue, når der kun står af-gangslufthavn og hverken rejseselskab eller flynum-mer på skiltet. Det var da i hvert fald ikke manglende hjerneaktivitet eller overblik hos os.
   
Da vi kom til skranken, hvor skibets agent stod, var der brok over, at vi var forsinkede. Der meldte vi hus forbi – grundet ovenstående. Chaufføren var forment-lig i tidsnød, så han startede med et ryk, inden vi havde fået os sat, så jeg faldt. Jeg havde luret ham på motor-omdrejningerne, så jeg kunne kontrollere og styre faldet hen på 2 ledige sæder!
   
Thyra har fået svært ved at forstå skriftlige instruktion, så jeg måtte dechifrere de engelsksprogede ”immigrationspaper” vi fik til udfyldelse i bussen. Jeg har været venstrehåndet hele mit liv og kan ikke udfylde sådanne skemaer læseligt. Vores samlede evner muliggjorde det, der var umuligt for os enkeltvis. Den ene af os har levet hele livet i, på eller under vandet og kunne finde rundt på skibet, men den anden!!!
   
Efter få dage og lidt øvelse kunne vi aftale mødested hvor som helst på skibet - og mødes. Øvelse gør mester.
   Således kunne vi i fællesskab klare alle krav - undtagen når min manglende fysiske formåen gjorde mig til for stor en stopklods for Thyra.

   Det blev en dejlig tur, og vi har absolut tænkt at noget lignende skal prøves igen. Selvfølgelig har vi også lært at der er ting vi skal tage os i agt for næste gang. Jeg synes absolut det kan anbefales til andre evt. 2 par der allerede har været sammen på en eller flere af hjernesagens ture tidspunkt og lokalisation bestemmer man så selv H.C. Andersen siger, at rejse, er at leve. Og hjerneskadeforeningen, en parallel forening til Hjernesagen har et slogan:
 Liv der reddes skal også leves

 

LEV LIVET OG FAT MOD

                  GODFERIEREJSE

 

P. S. dette er ikke et angreb på hjernesagens rejser, uden dem havde jeg siddet her siden 28.7.2002. uden at være kommet længere end til København og Odense

 

DETTE ER TÆNKT SOM INDLÆG TIL BLADET HJERNESAGEN

HILSEN JØRGEN MEIER, KOLDING

PROFIL: Apoplexi 2002 Venstresidig lammelse og neglect sendt hjem på 13 års ”ferie”.

Se billeder i mappen FOTOALBUM

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.03 | 09:10

Hej Jørgen. Tusind tak for dit gode og positive foredrag i går på Brørup Sundhedscenter. Jeg var vild imponeret over din kamp for et godt liv.
Tager det til mig

...
25.09 | 08:13

Hej Jørgen man bliver helt stolt når man læser at du har kæmpet dig op fra en kørestol og tros alt ha et nogenlunde ha et godt liv. Tak for en god ferie knus

...
16.11 | 12:24

Hej Jørgen. Vi glæder os til at møde dig og høre din historie her på SOSU Fredericia :) Knus Karina

...
12.11 | 13:38

Hej Camilla. undskyld, du er faldet ud, jeg husker dig ikke og helerikke hvad jeg har lovet at sende Venlig hilsen Jørgen

...
Du kan lide denne side