OPTAKTEN TIL TAILANDSREJSEN

OPTAKT TIL

         TUREN TIL THAILAND

                                   

               Min gode ven Verner var i Thailand 26.12.2004. Da tsunamien væltede ind over kysten, var Verner på vej ned til stranden i sin kørestol med sin ledsager. De var kun et par hundrede meter fra stranden da havet pludselig brød indover land med en 12 m. høj flodbølge. Flodbølgen sendte Verner 100 m. baglæns i kørestolen, men uden at vælte ham. Verner har lige siden haft et ønske om at gense stedet og få oplevelsen sat på plads. Derfor planlagde Verner, hans kærreste og jeg en tur til Thailand i starten af 2008. På grund af sygdom blev turen aflyst.

                 I foråret 2008 kom en anden ven Søren. Han havde haft som mål siden han blev apopleksiramt at komme ud og svømme med delfiner. Om det ikke var noget for mig - OM ikke. Det havde jeg drømt om inden jeg blev ramt, men havde så opgivet tanken. Så jeg fik lige vendt på en tallerken. Da Søren ikke kunne få sin crosser med, måtte han have en alm. kørestol med. Hans datter blev så ansat som ledsager, og vi drog af sted i maj 2008. Se rejsenotat fra Israel.

               Søren, Verner og jeg har en lille filmklub. Vi enten spiser sammen hjemme og ser en videofilm, eller vi spiser ude og går i biografen. Så helt naturligt blev det til at vi planlagde en rejse sammen, og det skulle naturligvis være til Thailand, så ville vi være der sammen, hvis gensynet blev for voldsomt for Verner. Søren skulle have sin kæreste med der også er handicappet. Derudover skulle vi have to ledsagere til at skubbe kørestolene. Verner tog sin niece med og Søren fik ansat den af mine sønner, der netop havde færdiggjort sin uddannelse som fysioterapeut i januar 2009. Så d.16. februar 2009 startede vi turen fra Billund. Turen er beskrevet på en rejseblog:

 

www.rolfmeier.blogspot.com .

 

AFGANG TIL THAILAND

12. februar 2009

Så er der kun 3 dage til afrejse!

Således ser bloggen ud!

Indlæggene kan kommenteres ved at man klikker på "kommentarer" lige under det ønskede indlæg.
Hvis man ønsker at kommentere på nogle af indlæggene, kan dette gøres uden, at man behøver at logge sig på. Dette gøres ved at vælge "anonym" i rullegardinet "kommentér som" under tekstboksen.
\Rolf

 

Blog-arkiv

        2009 – FEBRUAR
12.   Så er der kun 3 dage til afrejse                                            
18.   Første pip fra Thailand                                                       
19.   Så er endnu en dag ved at være ved vejs ende                     
20.   Cashewnut fabrik først æble–juice fra Cashewæblet             
        Her en lille kunstig saltvandssø,                      
        Soltag                                                                               
        Babyface                                                                          
        Elefantastisk                                                                      

21.   Næsten typisk morgenmads spisesituation 
 (udtrykket ..)          

        Søren får renset ører af elefanten                                          
        Først en endedasker og senere en tungeslasker!            
        Efter et krokodilleshow hvor krokodillernes gab             
        Søren og Jørgen missede jo deres ugentlige ridning 


        Her er slangetæmmeren ved at være i nærkontakt                 
22.   Så har der stået afslapning på tapetet!                          
23.   Hvordan den turistede del af Thailand opleves indefra 1.      
        Hvordan den turistede del af Thailand opleves indefra 2.      
25.   Spasserskubberen og Ladyboyfobieren                                 
26.   Halvdags snorkeltur                                                            

        Sådan så vi ud                                                                    
        Her oplevede Verner Tsunamien i 2002                                 
        Verner og Tsunamien                                                         
1. marts

        TANKER VED HJEMKOMSTEN  (Jørgen)                                   

w w w w w w w w w w w w

Anonym sagde ...

prøve

13. februar 2009 02:28

Anonym sagde ...

Nej der er kun 13 timer til afgang 3apoplektikere, en hjerneskadet af anden årsag. nødvendige hjælpemidler 2 kørestole 4 snorkler og 2 ledsagere, vi glæder os vildt. Jørgen Meier (Rolfs far)

15. februar 2009 11:48

Anonym sagde ...

Hej glæder mig til at se billeder og hører nyt fra en tur Katja har glædet sig helt vildt til.
Hilsen Laila storesøster til Katja

17. februar 2009 10:58

Anonym sagde ...

Hej med jer alle, håber i er kommet godt over jetlag, og kan begynde at opleve noget af alt det spændende der venter på jer,
vi i Himmerland glæder os til at se og læse om det i oplever
kærlige hilsner til jer alle, Lene Søster

17. februar 2009 12:51

Anonym sagde ...

Hej
Håber I kan klare varmen. vi glæder os til at høre mere om hvad I oplever.
vh. Jette (Katjas tante)

17. februar 2009 22:19

w w w w w w w w w w w w w

Turen går til Thailand for Katja, Søren, Verner og Jørgen

18. februar 2009

Første pip fra Thailand

 

Så oprandt dagen endelig som vi alle havde ventet på. Vi startede fra forskellige destinationer tidlig mandag morgen, alle med det samme første delmål for øje - Billund lufthavn, som udgjorde det første stop på rejsen til Thailand. Denne første del af rejsen var der ingen som havde forventet ville give de store vanskeligheder. De første fire mødtes i lufthavnen i god tid, men hvor var Katja og Søren? De havde aabenbart lige præcis valgt denne morgen til at tage på sightseeing rundt i Danmark, og startede turen med at køre imod Esbjerg i stedet for Billund. Heldigvis valgte de at ændre kursen efter de havde passeret Lunderskov og GPS'ede sig resten af vejen til Billund og ankom i fin stil og der var ingen panik.

Altså lige indtil vi skulle til at have vores pladsbilletter udleveret og ekspeditricen opdagede en fejl! Efter hun havde været en del kvaler igennem og hentet hjælp fra sine kolleger var der nu styr på rejsen... altså troede vi! Dvs. lige indtil vi i flyet overværede en konfrontation imellem en af passagererne og flypersonalet (der var aabentbart sket en fejl omkring fordelingen af bl.a. de pladser som vi oprindelig skulle have haft). - Det skal lige nævnes, at der ikke opstod yderligere problemer og alle passagerne kom med til Thailand.

I flyet havde vi den perfekte "opvarmning" til varmen hernede i Thailand idet vi fik pladserne lige imellem to af flyets toiletter. Dette var selvfølgelig en stor fordel for os, da vi så selv ikke skulle så langt for at komme på toilettet. Til gengæld betød dette, at vi skulle sidde i stiv kuling fra flyets klimaanlæg (angiveligt for ikke at blive for generet af lugtgener).

Flyveturen var som bekendt rimelig langvarig, og som ordsproget lyder "intelligente børn keder sig aldrig", så var det ikke noget problem at underholde os selv under rejsen. Således blev der i selskabet leget, find-bogen-jeg-har-mistet og pudekamp. Desuden blev det danske sprog tvistet, forvrænget og manipuleret med, hvilket førte til megen morskab i selskabet. Sidstnævnte kendetegner i øvrigt sargongen i selskabet.

Alt i Thailand er endnu ikke blevet electroniseret og i flyet blev der uddelt sedler der skulle udfyldes for at vi kunne komme ind i Thailand. Dette lyder måske meget let, men sedlerne var på engelsk og desuden skulle der udfyldes ting som ikke kunne besvares. Dette medførte nok et fald i koncentrationen og pludselig var det ikke "Royal Paradise" vi skulle bo på, men "Paradise Hotel" - hvilket måske også ville have været mere spændende, hvem ved!

Kørsel i busser er en gennemgående aktivitet for selskabet, men her ynder Verner at give den som turguide fra hans faste plads ved siden af chaufføren, hvilket er med til at hæve humøret på køreturene med gode oplysninger, historier og der sniger sig vist også et par røvere ind hist og her!

Alle i selskabet ønsker at give deres bidrag til den gode stemning og her er Jørgen ingen undtagelse idet han i går aftes opførte "krebsens dans" i yndefuld duet med den første den bedste krabbe vi støtte på nede på stranden. Efter adskillige minutters dans fandt vi ud af, at han prøvede at fange den stakkels krebs i det han ønskede at vise os den på MEGET nært hold.

I dag har vi været på rundtur i nærområdet, hvor vi har drukket af cocosnødder (uhm lækkert), handlet i turistboder, set masser af elefanter, været på guldsmykke- og cachewnøddefabrik, set tempel og set det på mange måder anderledes Thailandske landskab smukt.

Så alt i alt dejlige hilsener hernede fra Thailand, hvor vi nyder det dejlige varme klima, den anderledes kultur og sidst men absolut ikke mindst hinandens gode selskab.

Indsendt af Rolf kl. 08:01 1 kommentarer

19. februar 2009

Så er endnu en dag ved at være ved vejs ende

Hej igen

Øvvv.... hvorfor er jeg ingen computerhaj:-(
Kan ikke finde ud af at få lagt billeder ind på bloggen - prøver at spørge Søren til råds i morgen!

I dag har været en rigtig slapperdag, hvor vi har ligget på stranden i timevis og derudover lavet minimalt. - Herligt:-)

Okay helt slapper-dag var det ikke for alle. Katja havde på forhånd sat sig et mål om at lære at snorkle. Så fast besluttet gik hun i vandet udstyret med snorkel og maske. Her lærte hun pa nul-komma-fem alle grundprincipperne i snorkeldykning - hvad kan man sige andet end "Godt gået";-)

Håber der snarest muligt også kommer nogle billeder med ind på bloggen!!

Indsendt af Rolf kl. 08:33

 

Anonym sagde ...

Hej
Ja, hvis først Katja har sat sig et mål, går hun efter det. Husk nu solcremen. Glæder mig til at se billeder.
vh Jette (Katjas tante)

19. februar 2009 22:04

20. februar 2009

Cashewnut fabrik først æble juice fra cashew æblet derefter nødder: naturel, med chili, med hvidløg med honning, med sesam, karamelliseret saltet, hvidløg rigtig god/bwadr, gæt selv hvem der kom med de 2 bedømmelser, desuden alle mulige frugter, behandlet på lignende fantasifulde måder til slut indkøb og et lille glas te med sukker (se i fotoalbum)

Indsendt af Rolf kl. 02

20. februar 2009

Her en lille kunstig saltvandssø, der bruges til opdræt af fiskeyngel der så sættes ud i havet idet fiskene ligesom menneskene har svært ved at klare den del af livet på naturlig vis. (se i fotoalbum)  

Indsendt af Rolf kl. 02:36

20. februar 2009

soltag

Betegnelsen soltag har her en helt anden betydning, man ser motorcykler med sidevogn og en markise bygget over det skygger for lasten evt. fødevarer eller de mennesker der sidder på den lille sofa der kan være monteret i sidevognen, god tur.(se i fotoalbum)

Indsendt af Rolf kl. 01:53

20. februar 2009

babyface

Efter en vellykket snorkeltur med delfiner i Israel sidste år har Søren igen mod på at komme ud at snorkle. Så han bevægede sig ind på en af de mange klinikker her der kan fjerne de mandlige kønskarakterer. Forvandlingen er komplet og han betegnes nu som babyface. (se i fotoalbum)

Indsendt af Rolf kl. 02:18

20. februar 2009

elefantastisk

Langs vejene ses med mellemrum elefanter parkeret, eller bor de netop her. (se i fotoalbum)

Indsendt af Rolf kl. 02:26

 

Anonym sagde ...

Hej alle mand...
Det er dejligt at høre, at i er kommet godt til Phuket. Det lyder jo til at i bare hygger og nyder det gode vejr. Her er det stadig lidt små koldt og de lover sne igen her i weekenden..
Skulle hilse fra alle fra sfs. Godt gået Katja med snorkle..
Mange hilsner fra Charlotte fra sfs.

20. februar 2009 00:33

Anonym sagde ...

man kunne jo også sige godt svømmet til Katja.
Jørgen

 

20. februar 2009 01:56

Anonym sagde ...

Hva' faen??????? :-)

20. februar 2009 02:44

Anonym sagde ...

Hej til jer dejligt at se nogle billeder godt gået Katja håber i får brugt undervandskamaret mange hilsner Katjas mor og far.

20. februar 2009 06:06

 

Anonym sagde ...

Hej Katja og Søren,
det ser godt ud i sidder deroppe, når i nu var kommet derop fik i vel en god ridetur
hilsen Lene Sam

21. februar 2009

Næsten typisk morgenmads spisesituation(udtrykket til ære for de pædagog uddannede læsere. Det bat det kun er næsten typisk, er at vi alle sidder ned normalt løber og springer Ulla, Rolf og Katja til buffeterne for at hente kaffe, frugt ristet brød og nylavet omelet tilde tre kørestolsfræsere.

Jørgen fik gået så meget de første par dage at venstre fod nægtede at medvirke yderligere til ferien. Det gav nogle logistiske problemer, hvor hurtigt kunne 2 mand i kørestol komme til en restaurant, og hvor hurtigt kunne Rolf løbe tilbage og hente Jørgen. Den pressede situation lettede da det viste sig at vi kunne låne en kørestol på hotellet. Så nu drager karavanen med 3 kørestole og lige så mange skubbere gennem byen, og i nærområdet er vi kendte. (se fotoalbum)

Indsendt af Rolf kl. 21:51

 

Rolf sagde ...

Kyllinger giv jer tilkende!

Hilsen
Søren

21. februar 2009 21:30

21. februar 2009

Først en endedasker og senere en tungeslasker!

Der var sug i den elefant.

Katja synes det var så interessant.

Elethai-massage skulle efter sigende være bedre end den kendte thaimassage! (se fotoalbum)
Indsendt af Rolf kl. 22:10

 

Efter et krokodilleshow hvor krokodillernes gab klappede i med et højt smæk, og domptørerne lagde hovedet ind i gabet uden at det smækkede i, fik vi andre lov til at holde krokodillerne. Det er ikke så vildt som det lyder, for at slå kraftigt med halen, skal den stå fast, her ligger den næsten vægtløst i vandet, så da den begyndte at kravle væk, var det let at trække den tilbage i halen, men sjovt var det da. (se fotoalbum)

Indsendt af Rolf kl. 22:18 0 kommentarer

21. februar 2009

Søren og Jørgen missede jo deres ugentlige ridning, så vi måtte love fyssen at vi trænede med elefanter. Det var en god oplevelse, bedre saddel end en kamel. 2 pers polstret saddel. sikkerhedssele, så man ikke trillede forover, når det gik stejlt nedad rolig gang mellem træerne, gummitræer de var skåret og monteret med plasticposer til at opsamle gummiet, solparasol fulgte der også med. Under rideturen flettede mahutten græshopper og fugle af palmeblade. Bagefter hilste vi på en 1,5 mdr. gammel elefant og dens mor. (se fotoalbum)

Indsendt af Rolf kl. 22:27 1 kommentarer

21. februar 2009

Her er slangetæmmeren ved at være i nærkontakt med slangen, han trænger måske til briller, så hvorfor låner han ikke slangens(konge kobra). Slangen står klar til hug, men den kan kun hugge nedad - fremad, og kun når den står oppe. Slangetæmmeren kan så føre armen langt ud til siden og så nærme sig hovedet bagfra, lægge fingeren på hovedet og trykke den lidt ned eller gøre det samme med hovedet og gi ve den det kys. Godt nok kan den med sin krybdyrhjerne ikke reagere anderledes, men jeg kan godt nære mig. Denne var den længste i showet 2-3 meter. (se fotoalbum)

Indsendt af Rolf kl. 22:31 0 kommentarer

 

Anonym sagde ...

Hej
Det ser ud til I får prøvet lidt af hvert.
Elefanter og krokodiller, hvad ender det ikke med?
vh
Jette
21. februar 2009 23:58

 

Hej til alle massage af en elefant hvad bliver det næste ? og Søren uden skæg vi glæder os til at se mere vh Katjas mor far

22. februar 2009 00:42

23. FEBRUAR 2009  

Så har der stået afslapning på tapetet!

Siden den lange og oplevelsesrige rundtur på Phuket i forgårs (hvor bl.a. alle dyrebillederne er taget) har den mest af alt stået på afslapning. Afslapningen har primært bestået af at ligge ved hotellets pool, være på stranden, tage ud og spise i byen (hvilket vi jo sådan set gør hver dag), slentre lidt rundt i byen og prutte om priser. Desuden var Katja og jeg nede og få afprøvet hotellets fitnessrum i formiddags.

Indsendt af Rolf kl. 03:40 0 kommentarer

23. februar 2009

Hvordan den turistede del af Thailand opleves indefra

Det er noget af et kulturchok når man første gang går rundt hernede. Der er konstant Thailændere der råber efter en. Man hører vendinger såsom "Hallo my friend", "Where you from?", "Massage massage", "very cheep" ca. 30 000 gange hver gang man er gået igennem byen. Det er dog ikke så slemt, da de langt det meste af tiden er gode til at acceptere en afvisning og fortsætter således ikke når man har vendt ryggen til eller har rystet på hovedet.

Når mørket falder på kommer der flere og flere unge Thaipiger, som står ude på gaden i forbindelse med barerne. Så når man går igennem byen som mand efter mørket er faldet på får man utallige komplimenter som "You handsom man" og masser af flirtende blik. Når man ser sådan en høj ung yderst attraktiv Thaipige; ja så kan man næsten være sikker på det er en mand! Altså en såkaldt ladyboy. Der er selvfølgelig stor variation i hvor overbevisende disse ladyboys er, men jeg kan i hvert fald skrive under på at nogle af dem er yderst overbevisende!
Den første aften vi gik igennem byen sagde Ulla på et tidspunkt "I er godt klar over, at det alle sammen var fyre der stod foran det diskotek?" "Det er vel ikke de der høje flotte piger der du snakker om?"(sagde alle mændene i kor) "Jo, det er det!!".

Ellers domineres gadebilledet af færre biler end i Danmark, men til gengæld masser af scootere og tuk tuk'ere (bittesmå roede lastvogne, som kører taxikørsel)

Nå.. så blev jeg hentet... nu skal vi ud at spise...

Indsendt af Rolf kl. 03:50 0 kommentarer

 

Hvordan den turistede del af Thailand opleves indefra(fortsat)

Puhaa.. nogle gange er det på grænsen til at være ulideligt varmt!! I gennemsnit har det varmeste tidspunkt på dagen ligget på et sted omkring 35 grader!! Så der bliver gennemsvedt et par T-shirts eller tre hernede. Til gengæld er der en god vaskeservice på hotellet til vores gennemsvedte tøj. Det er i øvrigt et rigtig dejligt 4-stjernet hotel, hvor personalet er utrolig hjælpsomt, smilende og høflige. Dertil er de enormt effektive, f.eks. når man snakker med en af receptionisterne og de ringer efter assistance når man knapt at vende sig om inden pågældende kommer løbende for at hjælpe. Desuden er det en yderst lækker morgenbuffet vi får hver morgen.


Søren, Jørgen, Katja og undertegnede skal på halvdags snorkeltur i overmorgen. Så det glæder vi os meget til og håber vi får taget nogle gode billeder til at lægge på bloggen.

Indsendt af Rolf kl. 22:20 0 kommentarer

 

Anonym sagde ...

hej...
Hold da op hvor lyder det bare til at i har det dejligt.. Nyd det gode vejr, for her er det ikke særlig godt..
Det er en lidt underlig dag idag, for jeg har sidste dag her i sfs inden barsel.. Så skal jeg hjem og nyde et par måneder inden det går løs med skrig og skrål:-).
Jeg håber i får et par gode dage inden i skal hjem.. Tanker her fra Danmark.. Charlotte

24. februar 2009 23:24

25. februar 2009

Spasserskubberen og ladyboyfobieren

Ja med sådanne overskrifter kan denne blog nu snart konkurrere med BT, ekstrabladet og de kulørte ugeblade, men vent historierne er endnu bedre...

De badende gæster ved hotellets swimmingpool fik sig i går en forskrækkelse og grund til overordentlig forargelse!
En gangbesværet mand havde brugt de sidste mange minutter på at gå langs kanten af bassinet med en kvinde ved siden til at støtte sig. Lige pludselig rejser en anden kvinde sig som lå i nærheden, gik direkte hen til manden og resolut skubbede manden i vandet med et kraftigt skub, hvorefter den første kvinde hoppede i, angiveligt for at redde manden... Der var mange forargede blikke i og omkring poolen...
Hvordan kan man dog opføre sig på denne måde... uforskammet!!

Fra vores side så historien nu lidt anderledes ud. Søren vidste ikke helt hvorledes han skulle komme ned i vandet imens Katja støttede ham. Så bad Søren om ikke han bare kunne blive skubbet direkte i vandet, hvorefter Ulla rejste sig og gjorde dette... Det kan godt være at Ulla ikke er så velanset i pool området efter denne episode...hehe

Til den anden overskrift!
I kraft af at vi i rejsegruppe ikke er identiske individer har vi også forskellige personlige grænser og holdninger. Dette er ingen undtagelse når vi kommer til hvordan vi hver især har det med de mange ladyboys vi ustandseligt støder på.
Dette har givet anledning til mange diskussioner og en masse drillerier. Alle i gruppen (undtagen Verner) synes, at det kunne være ustyrligt morsomt at leje en ladyboy og lade ham/hende ligge inde på Verners værelse til når han kommer hjem på værelset eller efterlade ham alene på vores lokale "bøssestreet" som vi kalder et stræde der ligger lige ved siden af hotellet, hvor der hver aften er fyldt med både påklædte og halvnøgne bøsser, ladyboys, dragqueens og reklamer for mandestrip mm...
Vi gik hjem igennem strædet her til aften, hvor Verner prøvede at kigge den anden vej så godt han kunne, men det er desværre lidt svært når der er pakket med det han ikke vil se på BEGGE sider af gaden... hehe... stakkels Verner, men vi andre har det i hvert fald sjovt;-)

Indsendt af Rolf kl. 07:33 0 kommentarer

 

Anonym sagde ...

Hej Alle i Thailand

Tak for sidst på Madam Mokka - det var en hyggelig formiddag :-)
Godt at høre I oplever en masse derude - fortsat god ferie!

KH Roar    25. februar 2009 01:14

26. februar 2009

Halvdags snorkeltur

Imens Ulla og Verner tog en afslapningsdag med strandtur og tøj ind køb, tog Katja, Søren, Jørgen og undertegnede på udflugt.
Vi blev samlet op ved hotellet og kørt til den anden side af øen, hvorfra vi først sejlede ud til en lillebitte ø i en forvokset speedbåd. På denne ø snorklede vi udfra stranden. Herefter sejlede vi ud på åbent vand og snorklede nu fra båden. Det sidste holdt gjorde vi på en anden lille ø, inden det gik tilbage til Phuket igen.

For nye snorkeldykkere var der rig mulighed for at se på spændende fisk og undervandslivet, men for garvede dykkere var det dog ikke værdigt til sammenligning med dykkerparadiser såsom Røde havet.
Bådføreren var et rigtigt legebarn og vi fik en demonstration af hvor hurtigt båden kunne accelerere og dreje rundt om sig selv.
Vi fik taget nogle undervandsbilleder, men mistede desværre kameraet et sted på havets bund eller overflade!... øvv.
I de ca. 4 1/2 time der gik fra vi sejlede afsted til vi kom hjem igen faldt vandstanden ca. 2 meter. Det betød at vi skulle op af en godt 2 meter høj stige for at gå fra borde... puha, det var lidt af en udfordring.

Vi havde en god og oplevelsesrig dag fyldt med masser af havvand, svømning, snorkling, sol, hurtig snakkende guide, sejlads mm., hvilket ikke underligt også tog godt på kræfterne. Da vi var ude at spise i går aftes var der vist flere øjenlåg, der var ved at falde i og de fire eventyrlystne gik direkte hjem og i seng efterfølgende, mens Ulla og Verner lige skulle et smut i byen igen.

Indsendt af Rolf kl. 22:39 1 kommentarer

 

Anonym sagde ...

Hej
Ja, det ender nok med i kommer på forsiden af aviserne herhjemme:-)
Nyd nu de sidste dage.
vh
Jette(Katjas tante)

26. februar 2009 21:59

26. februar 2009

1 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej allesammen
Det lyder til at være en rigtig kedelig tur og det er lige pludselig blevet lettere at "være blevet tilbage" i gråvejret.
Jeg forstod ikke rigtigt....! ER SØREN BLEVET - ELLER HAR HAN ØNSKE OM, AT BLIVE EN LADYBOY ELLER HVA`??
Vi ses på tirsdag - og hvis i kan få "chaufføren" til at sætte jer af i Esbjerg, vil det gøre det lettere i forhold til min orienteringsevner.......
Benno

27. februar 2009 02:07

Sådan så vi ud

Den danske konvoj klar til en ny
ekspedition, her foran hovedkvarteret. (se fotoalbum)

Indsendt af Rolf kl. 05:53 0 kommentarer

Her oplevede Verner tsunamien
(se fotoalbum)

Verner og tsunamien

Verner var også i Patong 26.12.2004 da tsunamien buldrede ind over kysterne. Her sidder Verner ved det træ hvor han sad delvist beskyttet i 2002. De skulle da op på fortovet og var derfor tæt ved træet. Udsigten ned mod strandpromenaden, hvor Verner så bølgen slå op over palmerne et øjeblik senere ramte en syndflod af vand, sand og mudder ham, og sendte ham 100 meter bagud til damen og de hvide streger på asfalten. Straks efter flød der lig omkring Verner. I bygningen på modsatte side af vejen havde man registreret jordskælvet og sendt alle i beskyttelsesrummene. Da vandet så kom buldrende, druknede der 150 personer. Verners ledsager kunne ikke trække Verner fri og i sikkerhed. Men til alt held kom en thailænder på motorcykel forbi og trak Verner i sikkerhed.
Det var et af Verners store mål med rejsen at gense havet og få oplevelsen fra 2004 sat på plads. Første gang han var på stedet var han meget berørt, men senere gik det fint med at være der. Hjemkommet til Danmark, kunne Verner fortælle at han for første gang siden 2004 havde det godt i sin mave. (se fotoalbum)

Indsendt af Rolf kl. 06:21 0 kommentarer

1. marts 2009

TANKER VED HJEMKOMSTEN (Jørgen)

Forventningens glæde siges ofte at være den største. Vores forventninger og glæden før denne rejse var meget stor. Og vi blev ikke skuffede. Mellem 6 mennesker vil der jo altid være ting der lige skal afstemmes, men i kernegruppen, de 4 handicappede gik alt gnidningsløst. Rolf var blogmaster. Han var meget bevidst om, at det var vores ferie, så han fokuserede på vores oplevelser, hvordan han selv oplevede ferien, kulturen mm. hørte vi andre om, men det kom ikke med. Rolf var ansat af Kolding kommune som ledsager for Søren, d.v.s. han skulle være Sørens arme og ben at ”Søren” så også gav os andre en hånd eller fod en gang i mellem fik så alt til at glide lidt nemmere. Netcafeen, lå lige ved hotellet, så vi andre kunne lige smutte med der ned og være med til at sætte billeder ind og lave billedteksterne, uden at være ansvarlige for den overordnede redaktionelle linje.
Men ingen tvivl om at ferien indfriede alle forventninger, se billederne, Verner og tsunamien. Katja fik også besejret nogle bjergtoppe, snorkle, se tropefisk i naturlige omgivelser, fik aktiveret sit engelske og sit mod, stemningen var helt euforisk den dag Søren havde ligget og sovet, og Katja om eftermiddagen fortalte at hun lige var gået ned i byen og fundet et spisested, og fået en laksesandwich til frokost.
Der er ikke meget tvivl, næste år når vinteren strammer til og vi bliver stive og ømme i vore lammede ekstremiteter, rejser vi efter varmen igen.
Cuba er på tale. Der kommer utvivlsomt store ændringer de kommende år, Raul Castro nærmer sig USA så om føje år ligger der en Mc. Donald på hvert andet hjørne og Coca cola bliver smidt i nakken af en. Så skal man nå at opleve den typiske cubanske kultur, så er det nu. Så må vi jo se om vi kan finde en ledsager der er lige så skrap til at lave en ferieblog til den tid.

TAK FOR I ÅR

Indsendt af Rolf kl. 06:28 0 kommentarer

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.03 | 09:10

Hej Jørgen. Tusind tak for dit gode og positive foredrag i går på Brørup Sundhedscenter. Jeg var vild imponeret over din kamp for et godt liv.
Tager det til mig

...
25.09 | 08:13

Hej Jørgen man bliver helt stolt når man læser at du har kæmpet dig op fra en kørestol og tros alt ha et nogenlunde ha et godt liv. Tak for en god ferie knus

...
16.11 | 12:24

Hej Jørgen. Vi glæder os til at møde dig og høre din historie her på SOSU Fredericia :) Knus Karina

...
12.11 | 13:38

Hej Camilla. undskyld, du er faldet ud, jeg husker dig ikke og helerikke hvad jeg har lovet at sende Venlig hilsen Jørgen

...
Du kan lide denne side