GENNEM 24 ÅR SOM SKADESTUELÆGE

        Gennem 24 år som skadestuelæge, har jeg set talrige mennesker der er blevet dræbt eller hårdt kvæstet i trafikken.

 

·   Årsagerne har været trafikusikre børn, unge overmodige nye bilister.

·   Alkohol og medicin påvirkede trafikanter.

·   Ældre, der på grund af almen svækkelse, manglende overblik og svækkede sanser og langsomme reflekser, har været årsag til ulykker.

 

        Det er en debat jeg tidligere har blandet mig i, se artiklen her ”Ældre skal beskyttes”.

 

        Umiddelbart efter min apopleksi, fik jeg at vide at jeg aldrig kom til at køre bil igen. Det levede jeg så efter et par år.

        Under ny intensiv træning i 2004 blev jeg gjort opmærksom på at bilkørsel nu nok var mulig. Jeg blev testet på P T U’s køreskole i Århus, og fundet egnet til bilkørsel. Herefter blev jeg indstillet til en helbredsbetinget orienterende køretest. Denne skulle jeg nok have klaret.

        Men et banalt uheld på cykel, satte tankerne i gang.

        At køre bil er ikke en menneskeret, men en tillidserklæring fra samfundets side, denne ret kan fratages hvis man ikke lever op til tilliden. Men uanset at jeg fik grønt lys fra diverse sagkyndiges side, så ændrer det ikke ved at jeg har et personligt ansvar, hver gang jeg sætter mig bag et rat.

        Med den indsigt og viden jeg har om egne handicaps på det kognitive område finder jeg det uansvarligt at bevæge mig rundt i trafikken i et potentielt mordvåben. Skulle jeg være årsag til en ulykke, er mine handicaps ikke en formildende omstændighed, men som spirituskørsel en skærpende omstændighed.

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.03 | 09:10

Hej Jørgen. Tusind tak for dit gode og positive foredrag i går på Brørup Sundhedscenter. Jeg var vild imponeret over din kamp for et godt liv.
Tager det til mig

...
25.09 | 08:13

Hej Jørgen man bliver helt stolt når man læser at du har kæmpet dig op fra en kørestol og tros alt ha et nogenlunde ha et godt liv. Tak for en god ferie knus

...
16.11 | 12:24

Hej Jørgen. Vi glæder os til at møde dig og høre din historie her på SOSU Fredericia :) Knus Karina

...
12.11 | 13:38

Hej Camilla. undskyld, du er faldet ud, jeg husker dig ikke og helerikke hvad jeg har lovet at sende Venlig hilsen Jørgen

...
Du kan lide denne side