J.M. LADER KØREKORTET LIGGE

Jyske Vestkysten Xtra d. 7. oktober 2007

Med velvillig tilladelse fra Jyske Vestkysten
af Peter Orry, chefredaktionen

TRAFIKSIKKER:

Jørgen Meier har selv droppet kørekortet efter en hjerneskade. Han føler sig ikke trafiksikker nok, selv om lægerne mener det modsatte.

Af Ditte Sofie Thorsen

Tlf. 7211 4207 , dit@jv.dk

I 2002 fik Jørgen Meier en hjerneblødning. I dag er han blind i store dele af synsfeltet på begge øjne. Hans koncentrationsevne og reaktionsevne halter, og han har svært ved at opfatte ting, der sker til venstre for ham. Den del af hans hjerne, der styrer retning og rum-sans, er gået permanent i stykker. Alligevel mener lægerne, at han er i stand til at køre bil.

– At køre bil anses jo for at være en menne-skeret, siger han.

Men Jørgen Meier kører ikke bil. Han kører trehjulet cykel.

Før hjerneblødningen arbejde han som over-læge på skadestuen på Kolding Sygehus. Jørgen Meier var afhængig af den Toyota Corolla, der fragtede ham til og fra sygehuset på alle tider af døgnet. I dag er han førtids-pensionist, og Toyotaen er skiftet ud med en rød specialcykel, der holder parkeret under trap-pen i det lejlighedskompleks, hvor han bor.

 

Jørgen Meier er tidligere læge på skadestuen på Kolding Sygehus. I 2002 blev han ramt af en hjerneblødning og har ikke kørt bil siden. Han føler sig ikke trafiksikker nok, selvom læ-gerne har givet grønt lys for, at han kan sætte sig bag rattet. Foto: Ludvig Dittmann

 

– Jeg er meget bevidst om hvilke begræns-ninger, mit handicap medfører. Det er mit ansvar, når jeg sætter mig bag rattet. Jeg er ikke trafiksikker nok, forklarer Jørgen Meier.

Den erkendelse kom han frem til, efter han kørte galt. Ikke i bil, men på den trehjulede cykel. Et frontalt sammenstød med en metal-pæl kostede ham en brækket arm.

Han følte ellers, at han var kommet så langt i genoptræningen, at det at cykle var noget, han havde på rygmarven. Næste skridt var at sætte sig bag rattet.

– Jeg havde hele tiden haft mine tvivl om, hvorvidt jeg var i stand til at køre bil, men alle sagde, at jeg godt kunne. Hvad hvis jeg havde været i bil den dag... det kunne lige så vel have været en klapvogn, jeg ramte, for-tæller Jørgen Meier.

Han savner den frihed, det er at have bil. Det er blevet besværligt at være spontan. Slut med søndagsture ud i det blå eller en tilfældig tur på Trapholt Kunstmuseum. Hverdagen kræver konstant planlægning.

Jørgen Meier valgte kørekortet fra. Han finder det uanstændigt og vattet, at læger generelt ikke er bedre til at sige fra og slå i bordet over for de patienter, der er potentielt farlige i trafikken. – Lægerne har et ansvar, siger Jørgen Meier.

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.03 | 09:10

Hej Jørgen. Tusind tak for dit gode og positive foredrag i går på Brørup Sundhedscenter. Jeg var vild imponeret over din kamp for et godt liv.
Tager det til mig

...
25.09 | 08:13

Hej Jørgen man bliver helt stolt når man læser at du har kæmpet dig op fra en kørestol og tros alt ha et nogenlunde ha et godt liv. Tak for en god ferie knus

...
16.11 | 12:24

Hej Jørgen. Vi glæder os til at møde dig og høre din historie her på SOSU Fredericia :) Knus Karina

...
12.11 | 13:38

Hej Camilla. undskyld, du er faldet ud, jeg husker dig ikke og helerikke hvad jeg har lovet at sende Venlig hilsen Jørgen

...
Du kan lide denne side