Venner

VENNER

 Som alle andre handicappede og kronisk syge har jeg måtte erkende at venneskaren skrumper. Som uld i kogevask. Venner og familie har været spredt i nabobyerne

 Jeg er ofte kørt til en naboby, og er den jeg havde tænkt at besøge ikke hjemme, har der været andre at besøge. I flere venneforhold har jeg været den udfarende/ fastholdende. Men uden bil og kørekort tager jeg ikke lige en taxa til en naboby, for at se om en kammerat er hjemme, det vil sige at visse venner glider væk. Venner og bekendte i byen har været gennem skilsmisser, og har haft så rigeligt med at holde hovedet oven vande.

Gennem handicaporganisationer, støttecenter og skoletilbud møder man så nye mennesker, med mindre man isolerer sig. Her har jeg mødt en gruppe venner med nogenlunde samme handicap som mig selv. Vi er jævnaldrende, overlevede, blev fyret fra vort arbejde og var kommet ud af vore gode huse og anbragt i kaninbure på 2.sal hvor vi sad uproduktive nytteløse og hjælpeløse og fik et skodliv, indtil vi slog pjalterne sammen og omdefinerede vores liv til at vi bare var sendt på 15 års ferie på halv løn, ikke så galt endda, især da vi ikke var Sosu-hjælpere før, så havde ½ løn ikke været noget at råbe hurra for.

Da vi jo er sendt på ferie til vi bliver raske altså når vi bliver 67 år, og går ned på folkepension. Til den tid er vores funktionsnedsættelser ikke et handicap, men blot almindelig alderdomssvækkelse, forstå det hvem der kan, Nå men vi holder ferie fra nytår til jul, og på grund af alle de skæve helligdage der er om foråret, bliver vi nødt til at afspadsere mellem jul og nytår, ellers kan vi ikke få feriepengene til at slå til. Så når vi holder ferie rejser vi en del, se under at rejse er at leve, og under links, dem hvor der står noget med Meier med småt.

Vores sidste CT-scanning af vore hjerner sagde: ”In the left side there is nothing right, and in the right side there is nothing left.”

Så af let forståelige grunde kalder vi os for halvhjernebanden.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.03 | 09:10

Hej Jørgen. Tusind tak for dit gode og positive foredrag i går på Brørup Sundhedscenter. Jeg var vild imponeret over din kamp for et godt liv.
Tager det til mig

...
25.09 | 08:13

Hej Jørgen man bliver helt stolt når man læser at du har kæmpet dig op fra en kørestol og tros alt ha et nogenlunde ha et godt liv. Tak for en god ferie knus

...
16.11 | 12:24

Hej Jørgen. Vi glæder os til at møde dig og høre din historie her på SOSU Fredericia :) Knus Karina

...
12.11 | 13:38

Hej Camilla. undskyld, du er faldet ud, jeg husker dig ikke og helerikke hvad jeg har lovet at sende Venlig hilsen Jørgen

...
Du kan lide denne side