GAMLE VENNER

Venner og socialt netværk.

Som de fleste ved, er en halvsidig lammelse ofte en følge til et slagtilfælde, og mange er henvist til en el-crosser eller kørestol. Men alligevel bliver apoplektikere ikke henregnet til gruppen af mobilitets handicappede, men kommunikations handicappede Nogle får huller i deres synsfelt, skotomer, nogle misser ting i det bevarede synsfelt (neglet).

Kort sagt er der synlige og usynlige handicaps (typisk kognitive defekter).

Har man kun usynlige handicaps kan det være svært for andre at acceptere at der er tale om reelle handicaps. At vurdere omfanget af usynlige handicaps kan være uhyrlig svært. Kan den skadede klare noget der er kompliceret, kan han vel også klare noget simpelt - og dog. Den mentale energi kan være begrænset, så dagens energi kan være opbrugt. Man kan så blive bebrejdet at man ikke klarer enkle ting, nogle kan føle sig tilsidesat, men energi og overblik kan være manglende. Ligesom hukommelse og planlægning kan være glidende. Mange har haft en gammel moster Oda eller Tante Inge, som ung har man måske kun bemærket de fysiske handicaps og være vant til disse, man kan så føle at man har stor indsigt, men nej, de usynlige handicaps kan være meget mere begrænsende, og svære re at sætte sig ind i.

Kropssprog, og opfattelse af kropssprog kan også ændres, ligesom den sproglige kommunikation, talt eller skrevet ændres, så f. eks hvad der har været indforstået sprog ikke længere opfattes eller udtrykkes som tidligere. Dette kan medføre at tidligere netværk svækkes og andre knyttes, eks med andre apoplektikere. Dette kn så medføre en vis grad af jalousi, der får dele af det gamle netværk til at falde fra hinanden. Ligesom medlemmer af det gamle netværk binder og styrke andre netværker.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.03 | 09:10

Hej Jørgen. Tusind tak for dit gode og positive foredrag i går på Brørup Sundhedscenter. Jeg var vild imponeret over din kamp for et godt liv.
Tager det til mig

...
25.09 | 08:13

Hej Jørgen man bliver helt stolt når man læser at du har kæmpet dig op fra en kørestol og tros alt ha et nogenlunde ha et godt liv. Tak for en god ferie knus

...
16.11 | 12:24

Hej Jørgen. Vi glæder os til at møde dig og høre din historie her på SOSU Fredericia :) Knus Karina

...
12.11 | 13:38

Hej Camilla. undskyld, du er faldet ud, jeg husker dig ikke og helerikke hvad jeg har lovet at sende Venlig hilsen Jørgen

...
Du kan lide denne side