Flyrejser og handicapservice

Siden jeg blev handicappet for 12 år siden har jeg rejst på 5 kontinenter, de sidste 6 år med handicapservice i lufthavnene. Set har altid fungeret godt til fantastisk, indtil min sidste rejse, hvor det i 3 ud af 6 tilfælde fungerede i særklasse dårligt og under al kritik.

                 Udrejse Kastrup fint, skift i Heathrow uproblematisk. Men ved ankomsten til Miami startede mareridtene. Der mødte en pusher op med en kørestol. Vores rejseleder havde sagt at vi skulle mødes ved bagageudleveringen, og følges derfra. Det fortalte jeg kørestols køreren, men uden effekt. Efter vi havde fået kufferterne kørte han videre. Jeg protesterede, han kørte videre. Min søster bad ham stoppe, han kørte videre og sagde noget til min søster, han svarede og sagde en masse til hende hun ikke forstod. Hun bad ham tale til mig, men ”sådan en” i kørestol taler man nok ikke med, og ”sådan en ” forstår sikkert ikke noget. Jeg prøvede at råbe ham op uden reaktion, og falde ud af stolen kan jeg heller ikke. Vi kom så ud. Resten af gruppen var der ikke, og først i 4.forsøg lykkedes det at kontakte vor rejseleder på telefon. Vi kunne gensidigt ikke klargøre for hinanden hvor vi var, ej heller medlokal civil hjælp- der var ingen officials i syne og vores pusher forsvandt hurtigt, han havde andet vigtigt arbejde, og lod os stå i en ankomsthal.

                 Vi blev enige med rejselederen om at lede 10 min. mere og så skulle vi tage en taxa til hotellet. Der blev gruppen så forenet. Herefter fin tur som ses i rejsebloggen.

Så hjemturen: OH ve, oh ve, oh ve. Afgangshallen. Vi fik at vide at vi nok kun ville blive booket ind til London, derfor skulle vi gå til samme skranke som rejselederen så ville han sørge for at vi ville blive booket direkte til Kastrup. Min kørestols kører stoppede midt i inchecknings-hallen og beordrede mig over på en stol reserveret til handicappede. Jeg nægtede, men en anden fra selskabet var allerede anbragt der, så jeg satte mig der, men da han kørte mod skranken rejste jeg mig og gik mod rejselederen. Pusheren kom så tilbage og beordrede mig ned. Jeg nægtede. Så kom rejselederen og spurgte til problemet. Løsningen blev den at jeg blev siddende i kørestolen midt i hallen, rejselederen tog så mit pas og billet til skranken, hvor de så mit billede og skuede ud i hallen og foretog en sikker identifikation på 23-30 meter (jeg har barberet skæget af siden jeg fik passet). I London gik det næsten lige så galt. 2 Kørestole ved flydøren. Den anden op til gangsystemet og anbragt på en stol. Da jeg kom op holdt der 2 elbiler, med kun en ledig plads, nogle raske ledsagere havde taget plads som de ikke ville vige for kørestolsbrugerne. Vores medrejsende fra selskabet der er kræftpatient og meget svag blev beordret at gå de 30 meter hen til den bil der havde en plads- Helt uanstændigt så der revnede ballonen og jeg talte med store bogstaver, De fik sat 2 raske af bilerne, så der blev plads til os begge. Undervejs blev jeg omladet til en kørestol, og snart kom vi væk fra vores rejsefælle, der igen senere blev skilt fra sin mand og veninde, så de kom dryppende til gaten lang tid efter jeg var kommet.

Hurra hjemme i Kastrup, hvor Falck sørgede for at alt fungerede perfekt, og kørestolskørerne endda ville tale med de handicappede de kører rundt med. Det er jo rart som handicappet at blive betragtet og behandlet som et rigtigt menneske 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.03 | 09:10

Hej Jørgen. Tusind tak for dit gode og positive foredrag i går på Brørup Sundhedscenter. Jeg var vild imponeret over din kamp for et godt liv.
Tager det til mig

...
25.09 | 08:13

Hej Jørgen man bliver helt stolt når man læser at du har kæmpet dig op fra en kørestol og tros alt ha et nogenlunde ha et godt liv. Tak for en god ferie knus

...
16.11 | 12:24

Hej Jørgen. Vi glæder os til at møde dig og høre din historie her på SOSU Fredericia :) Knus Karina

...
12.11 | 13:38

Hej Camilla. undskyld, du er faldet ud, jeg husker dig ikke og helerikke hvad jeg har lovet at sende Venlig hilsen Jørgen

...
Du kan lide denne side