Så faldt jeg over en ny udfordring

Så faldt jeg over en ny udfordring - bustur til Friedrichstadt‎ i Tyskland - med nyindkøbt micro elcrosser

 

Så faldt jeg over en ny udfordring - bustur til Friedrichstadt‎ i Tyskland - med nyindkøbt micro elcrosser

I 1620 blev Friedrichstadt‎ grundlagt i Tyskland kort syd for den Danske grænse. Området var vådt omgivet af 2 floder. Derfor blev Hollændere inviteret til at slå sig ned her, og fik frihed til at udøve deres religion. Hurtigt var der 32 trosretninger.

Som bekendt har kommunen afslået at give tilskud til en crosser da min gangdistance på en god dag uden indkøb er nær 500 meter.

Men en bustur som denne indebærer en guidet byrundtur på 1-2 km samt gåtur fra restaurant til kanalbåd 1 km. og efter sejlturen retur til restauranten til kaffe, og til slut 1 km. til bussen. Sådan en tur overstiger min gangdistance betydeligt, selvfølgelig vil nogle halvsyntetiske morfinpiller 4-6 stk. gøre gåturen mulig, hvis jeg da ikke i min omtågethed ville falde over mine egne ben.

Byen er belagt med toppede brosten, så køreturen var en blandet fornøjelse. Vi havde bestilt en guidet tur rundt i byen. Guiden gik helst over vejen midt mellem 2 gadehjørner hvor kantstenen var ca. 20 cm. høj, men ved gadehjørnerne gik fortovet ned i højde med vejbanen, så jeg futtede blot hen til gadehjørnerne og krydsede. De der gjorde brug af rollatorer havde ikke denne mulighed. Men da guiden blev gjort opmærksom på sin uhensigtsmæssige handlemåde, og den alternative  mulighed ændrede hun adfærd

Men heldigvis havde en bekendt fortalt at han havde anskaffet en microcrosser på 39 kg. Jeg fik demonstreret en og købte den omgående. Jeg kan selv med en rask arm og en paretisk arm tage sædet 10 kg, af herefter batteriet 13 kg. Så motor og baghjul 10 kg., til rest er så styret der sidder fast på bundpladen. Og det bedste af det hele er at jeg også selv kan samle den.

Hvor god er den så, den er så god som en Schweizerkniv, hvor saks sav nedstryger skruetrækker er der, men jeg vil til hver en tid foretrække det egentlige værktøj.

Microcrosseren kører også, men den er smallere end minien og derfor mere ustabil hvis man kører ”off-piste”, hvad jeg selvfølgelig gør. Hjulene er små og massive hjul  er ikke behageligt på brosten. Så jeg bruger den aldrig hjemme, men skal jeg med nogen i tivoli, zoologisk have, geografisk have eller lignende er den superb. Præcis forskellen mellem at komme ud eller sidde hjemme.

En ny verden åbner sig for 6-8.000 kr.

Der er tale om en GoGo lite traveler 3hjulet. GoGo  el-scooter  vægt 39 kg.  

Den forhandles af Seniorland. Jeg ved at Sportster  (Zealand Care A/S) også forhandler en i samme vægtklasse der også er til at skille ad, men der findes sikkert flere så evt. brugere opfordres til at afsøge markedet, og ikke blot tage den første. Det kan jo være at der findes en bedre.

SELVFØLGELIG HAR JEG IKKE GJORT FORSØGET AT SØGE KOMMUNEN TIL SÅDAN EN LUXUSTING MED DET AFSLAG JEG FIK PÅ DEN ALM. MINICROSSER

EN LILLE DEMONSTRATION AF CROSSEREN

Der er ikke indlagt nogen video

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.03 | 09:10

Hej Jørgen. Tusind tak for dit gode og positive foredrag i går på Brørup Sundhedscenter. Jeg var vild imponeret over din kamp for et godt liv.
Tager det til mig

...
25.09 | 08:13

Hej Jørgen man bliver helt stolt når man læser at du har kæmpet dig op fra en kørestol og tros alt ha et nogenlunde ha et godt liv. Tak for en god ferie knus

...
16.11 | 12:24

Hej Jørgen. Vi glæder os til at møde dig og høre din historie her på SOSU Fredericia :) Knus Karina

...
12.11 | 13:38

Hej Camilla. undskyld, du er faldet ud, jeg husker dig ikke og helerikke hvad jeg har lovet at sende Venlig hilsen Jørgen

...
Du kan lide denne side